Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit de suiker met 2 eetlepels water in een steelpan. Snijd de vanillepeul over de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en roer deze door de suiker. Snijd de peulhelften nogmaals
over de lengte doormidden en doe ze bij de suiker in de pan. Schenk de cognac erbij, voeg de helft van de abrikozen toe en breng het mengsel aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes koken. Doe alles over in een kom en verwijder de vanillepeulen (bewaar ze om de pakketjes dicht te binden!). Laat het mengsel circa 15 minuten afkoelen tot een dikke siroop.
Meng de stukjes kaas en appel met de rest van de abrikozen en de noten. Verdeel het mengsel over het midden van de vellen brikdeeg. Vouw het deeg rond de vulling omhoog en dicht. Bind de kaaspakjes dicht met een stukje vanillepeul.
Zet de pakketjes naast elkaar op een bakblik. Zeef de poedersuiker boven de pakketjes en bak ze in circa 15 minuten goudbruin in een oven van 160ºC. Serveer ze met de abrikozensiroop.
Tip: Lekker met vanille- of kaneelijs.
In plaats van brikdeeg kan ook filodeeg worden gebruikt, dit is alleen een stuk kwetsbaarder. Gebruik in dat geval daarom 2 blaadjes filodeeg per pakketje en plak deze op elkaar vast met gesmolten boter die je over het filodeeg uitkwast.