Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de prei in staafjes van circa 10 cm lang en zout deze. Meng het matchapoeder door de olie. Vacumeer de prei met de matchaolie, tijm, laurier en wat peper. Gaar de prei circa 15 minuten in een pan met kokend water of in de combisteamer. Koel in een koudwaterbad.
Breng de aardappelen aan de kook en maak er mousseline van met de room en 80 gram van de boter. Bak de beukenzwamme-tjes in de rest van de boter en breng ze op smaak met peper en zout.
Meng de (gescheurde en droge) boerenkool met een eetlepel olie van de prei, de helft van de sojasaus en alle sesamzaadjes. Bak er in circa 10 minuten chips van in een oven van 185°C. Schep halverwege een keer om.
Maak een dressing van de overige prei-olie en de overige sojasaus.
Maak met een steker cirkels van de mousseline. Trancheer per bord twee balkjes prei en leg ze op de mousseline. Druppel de dressing eromheen. Leg de beukenzwammetjes op de prei en de boerenkoolchips eromheen. Garneer met Shiso Purple Cress.
Vegan tip: dit vegetarische gerecht maak je heel eenvoudig veganistisch door de roomboter door (noten)olie en de slagroom door een plantaardige kookroom te vervangen.
Kcal per persoon: 950
Ingrediënten
8 dunne preien, alleen het witte gedeelte
1 tl matcha-theepoeder
200 ml extra vierge olijfolie
8 takjes verse tijm
4 laurierblaadjes
600 gr kruimige aardappelen, geschild
100 ml slagroom
100 gr roomboter
500 gr beukenzwammetjes losgesneden
100 gr jonge boerenkool- of palmkoolblaadjes, zonder nerf