Gouden wagyu-steak met pastinaak

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode biet op een mandoline in dunne plakjes. Schud ze om met de bloem en frituur krokant in olie van 160°C. Laat goed uitlekken en afkoelen. Bespuit delen van de chips met goudspray. 

  1. Breng de knolselder en aardappel met de slagroom en bouillon aan de kook. Dek af en kook in 20 minuten gaar op laag vuur. Giet af en vang het kookvocht op. Pureer de knolselder en aardappel in een passe vite en breng de puree op smaak met 75 gram van de gezouten boter.

  1. Snijd de pastinaak over de lengte in kwarten. Besmeer met 1 eetlepel olie en bestrooi met peper en zout. Rooster in
  2. 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C.

  1. Bestrooi de steaks met peper en zout en bak ze kort aan beide kanten op hoog vuur in de rest van de olie. Leg de steaks op een bakplaat en gaar ze in 8 à 10 minuten rosé in een voorverwarmde oven van 150°C. Laat het vlees 5 minuten rusten.

  1. Meng het aardappel-knolselderkookvocht met de vadouvan en kook in tot sausdikte. 

  1. Bak de paddenstoelen in de rest van de boter tot al het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en zout. 

  1. Bekleed de steaks met bladgoud en trancheer ze. Verdeel de plakjes over 4 vierkante borden. Streep de saus over de borden en maak met een spuitzak toef-jes puree. Leg een kwart pastinaak en de paddenstoelen erbij. Garneer met de bietchips.

Ingrediënten

  • 1 rode biet, geschild
  • 1 el bloem
  • 1 spuitbusje goudspray
  • 200 gr knolselder,in blokjes
  • 200 gr bloemige aardappelen, in blokjes
  • 100 ml slagroom
  • 200 ml gevogeltebouillon
  • 100 gr gezouten boter
  • 1 pastinaak, gemiddeld formaat
  • 2 el olie
  • 4 Wagyu-steaks van 120-150 gr
  • 1 tl vadouvan
  • 250 gr cantharellen, ongeveerdezelfde grootte
  • 500 gr pastinaak
  • 4 blaadjes bladgoud

Publicatie datum: 18 september 2023