Steak tartaar met carpaccio

Een verfijnde twist op de klassieker: smeuïge steak tartaar, op smaak gebracht met kappertjes en Worcestershire sauce, strak gerold in carpaccio. Afgewerkt met frisse rauwkost en paddenstoelen voor een elegante presentatie en diepe smaak.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1
Type keuken
Belgisch

Bereidingswijze

  1. Maak de tartaar aan met de uienblokjes, mayonaise, gekneusde kappertjes en Worcestershire sauce.
  2. Rol de tartaar strak in de carpaccio en snij de rol schuin doormidden.
  3. Schik de rollen op het bord en werk af met een kleurige rauwkostmengeling, kruiden en gemarineerde paddestoelen.

Tip

Werk af met 2 lichte bietenwafeltjes en een frisse courgettesalade. De combinatie van biet, sjalot en beukenzwam presenteert niet enkel mooi, het zorgt ook voor een verrassende smaakdimensie.

Ingrediënten

  • 180 g Kaldenberg Belgisch witblauw rundersteak-tartare
  • 40 g Natuurvlees Rundercarpaccio
  • 10 g Uienblokjes 5 mm
  • 20 g Grand Gérard Kappertjes
  • 3 ml L&P Worcestershire sauce
  • 15 ml D&L Mayonaise met ei

Publicatie datum: 19 juni 2025