Tomaat garnaal cœur de bœuf

Een verfijnde interpretatie van de klassieker: tomaat cœur de bœuf met roze garnalen, luchtig eiwitschuim, fijne mesclun en een romige mayonaise. 

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
1
Type keuken
Belgisch

Bereidingswijze

  1. Snij 4 plakken van de cœur de bœuf, 1 plak brunoise.
  2. Kook 1 ei en snij de helft in kleine plakjes.
  3. Droog 20g mesclun en maal fijn.
  4. Meng de garnalen met de mayonaise en peterselie.
  5. Bouw de tomaat garnaal op.
  6. Klop een half eiwit tot schuim met een vleugje zout en dresseer over de garnalen samen met de gedroogde mesclun.

Tip

Je kunt de gewone eieren vervangen door kwarteleitjes.

  

Ingrediënten

  • 80 g Roze garnaal gepeld MSC 1 kg
  • 1/2 Tomaat cœur de bœuf
  • 10 cl D&L Mayonaise met ei
  • 20 g Sla mesclun
  • 1 De Rooije Hen Scharrelei M
  • 3 g Gehakte peterselie

Publicatie datum: 19 juni 2025