Gemarineerde aardbeien met kardemom-ijs

Gemarineerde aardbeien met kardemom-ijs: frisse aardbeien in een aromatische dressing, geserveerd met gekruid vanille-ijs en verse munt.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
4 uur

Bereidingswijze

  1. Laat het vanille-ijs zacht worden buiten de koeling voor ongeveer 30 minuten.
  2. Haal de zwarte pitten uit de kardamompeulen en vijzel ze samen met de zwarte peper fijn.
  3. Meng de specerijen door het vanille-ijs en vries het minimaal 4 uur in om stevig te worden.
  4. Maak de aardbeien schoon. Verwijder de zaden uit de rode pepers en snijd ze in dunne reepjes. Rasp de schil van de limoenen en pers ze allebei uit. Maak een dressing van de honing, de helft van de limoenschil, het limoensap, de pastis en fijngesneden rode peper. Meng de dressing door de aardbeien en laat een uur marineren.
  5. Maak een ijscoupe van bollen kardamom-ijs en gemarineerde aardbeien. Garneer met kleine blaadjes munt, geraspte limoenschil en nog wat gekneusde zwarte peperkorrels.

Variatietip

Vervang de aardbeien door rijpe perziken of mango voor een tropische twist. Liever zonder alcohol? Gebruik sinaasappelsap in plaats van pastis voor een frisse, fruitige marinade.

Ingrediënten

  • 2½ liter vanille-ijs
  • 20 kardamom peulen
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 1 kg aardbeien
  • 2 rode pepers
  • 2 limoenen
  • 50 g honing
  • 50 ml pastis
  • munt

Publicatie datum: 15 mei 2025