Ananas-gembergalette met mangosorbet

Ananas-gembergalette: krokant bladerdeeg met gegrilde ananas, gemberpasta en jalapeñokaramel, geserveerd met luchtige kokosroom en frisse mangosorbet.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
45 minuten
Wachttijd
1 uur
Oventijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Zet de kokosroom minimaal een uur in de koeling.
  2. Maak de ananas schoon en snij in 10 schijfjes. Steek er cirkels uit met een steker van 8 centimeter. Verwijder het harde midden uit de plakken met een 3 centimeter steker.
  3. Verhit een grillplaat en smeer de ananasschijfjes in met een beetje olie. Grill ze op de grillplaat tot ze aan beide kanten een mooi grillpatroon hebben. Laat helemaal afkoelen.
  4. Leg 10 stukjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Steek uit de andere 10 stukjes een cirkel van 8 centimeter (deze worden niet gebruikt). Leg de deegranden van de cirkels op de andere stukken bladerdeeg en druk licht aan. Vul de cirkels op het deeg elk met 30 gram gemberpasta en leg er een stuk gegrilde ananas op. Bak de ananastaartjes 20 minuten in een oven van 180 °C.
  5. Verwijder de zaden uit de jalapeñopeper en hak de peper fijn. Meng met de karamelsaus.
  6. Meng de kokosroom met de xanthaan en poedersuiker en klop luchtig op.
  7. Serveer de gegrilde ananasgalettes warm met een bol mangosorbet en kokosschuim. Drizzle de jalapeñokaramel erover of serveer er apart bij. Garneer met de saffraandraadjes en blaadjes Thaise basilicum.

Variatietip

Vervang de ananas door rijpe perzik of mango voor een zachtere, zoetere twist. Zolang de perzik of mango stevig zijn, kun je ze ook grillen.

Ingrediënten

  • 200 ml kokosroom
  • 1 ananas
  • olie
  • 20 plakjes bladerdeeg
  • 300 g gemberpasta
  • 1 jalapeñopeper
  • 1 pot naturel karamelsaus (400 g)
  • 1 tl xanthaan
  • 1 el poedersuiker
  • 1 liter mangosorbet
  • ½ tl saffraandraadjes
  • thaise basilicum
  • 8 cm stekerring
  • 3 cm stekerring

Publicatie datum: 15 mei 2025