Libanese pita

Pita met rundergehakt, ras el hanout, granaatappel en dipsaus van tahini en Griekse yoghurt

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Pel en hak de ui en knoflook fijn.
  2. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan.
  3. Voeg de ras el hanout toe.
  4. Voeg het mengsel toe aan het rauwe gehakt, voeg daarna de melasse toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de fijngehakte peterselie toe en meng goed door.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C
  7. Beleg één pita rijkelijk met het gehaktmengsel.
  8. Leg de tweede pita bovenop het gehaktmengsel om een soort sandwich te vormen. Druk licht aan zodat de pita goed blijft zitten.
  9. Bestrijk de buitenkant van de pita’s met een dunne laag olijfolie.
  10. Leg de gevulde pita’s op een bakplaat en bak ze totdat ze goudbruin en krokant zijn.
  11. Meng in een klein kommetje de Griekse yoghurt en tahini. Roer goed door zodat het een gladde saus wordt.
  12. Breng de saus op smaak met een snufje zout en peper.
  13. Haal de pita’s uit de oven en snij ze in parten.
  14. Serveer de arayes met de tahini-yoghurtsaus.

Ingrediënten

  • 4 grote, ronde pita’s
  • 2 eetlepels melasse
  • 500 g rundergehakt
  • 1 zoete ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Handje vol peterselie
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 2 theelepels olie
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 2 theelepels tahini

Publicatie datum: 29 april 2025