Griekse pita

Pita met tomatensaus, fetakaas, kerstomaatjes, ei, rucola en basilicum

Gang
Ontbijtgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Plaats de pita’s op een bakplaat.
  3. Bestrijk elke pita licht met olijfolie.
  4. Verdeel een lepel tomatensaus over elke pita en smeer gelijkmatig uit.
  5. Verkruimel de feta over de tomatensaus.
  6. Snij de kerstomaatjes doormidden en verdeel ze over de pita’s.
  7. Maak in het midden van elke pita een kleine kuiltje in de topping en breek hierin voorzichtig een ei.
  8. Plaats de bakplaat in de oven en bak de pita’s 10-12 minuten, tot het eiwit gestold is maar de dooier nog enigszins zacht is.
  9. Garneer met verse rucola en basilicumblaadjes.

Ingrediënten

  • 4 grote ronde pita’s
  • 4 eieren De Groen Hen
  • 200 g kerstomaatjes
  • 150 ml tomatensaus
  • 150 g fetakaas
  • Enkele takjes verse basilicum
  • Handjevol rucola
  • Olijfolie

Publicatie datum: 29 april 2025