Zeewolffilet met parelcouscous en spinazie

Gebakken zeewolffilet op een romig bedje van parelcouscous, spinazie, zure room en kappertjes, met peultjes en een frisse toets van gebrande sinaasappel.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

Parelcouscous bereiden

  1. Verhit olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de parelcouscous toe en bak kort mee.
  2. Giet de groentebouillon erbij en laat de parelcouscous op laag vuur gaar koken (ca. 20-25 minuten), tot de bouillon grotendeels is opgenomen.
  3. Roer de zure room en kappertjes door de parelcouscous en breng op smaak met zout en peper. Houd warm.

Groenten bereiden

  1. Blancheer de peultjes 2 minuten in kokend water en spoel af met koud water om de kleur te behouden.
  2. Verhit olijfolie in een pan en bak de spinazie kort tot deze slinkt. Breng op smaak met zout en peper.

Zeewolf bakken

  1. Dep de zeewolffilets droog en bestrooi met zout en peper.
  2. Verhit olijfolie en boter in een pan op middelhoog vuur.
  3. Bak de zeewolf 3-4 minuten aan één kant tot hij goudbruin is, draai om en bak nog 2-3 minuten tot de vis net gaar is.

Gebrande sinaasappel

  1. Snijd de sinaasappel in dikke plakken en bestrijk met een beetje honing.
  2. Brand de plakken kort met een gasbrander of bak ze op hoog vuur in een droge pan tot ze gekaramelliseerd zijn.

Opmaak

  • Verdeel de parelcouscous over de borden en leg de gebakken zeewolf erbovenop.
  • Schik de spinazie en peultjes rondom het gerecht.
  • Garneer met de gebrande sinaasappel en rasp er wat sinaasappelzeste overheen.

  

Ingrediënten

Voor de gebakken zeewolf:

  • 4 zeewolffilets (ca. 150 g per stuk)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • Zout en peper naar smaak

Voor de parelcouscous:

  • 200 g parelcouscous
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 2 el zure room
  • 1 el kappertjes, grof gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Voor de groenten:

  • 100 g spinazie
  • 150 g peultjes
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Voor de gebrande sinaasappel:

  • 1 sinaasappel
  • 1 tl honing

Voor de sinaasappelzeste:

  • Schil van 1 sinaasappel

Publicatie datum: 06 maart 2025