Vitello tonnato to share

Vitello tonnato met tonijnmayonaise en gebakken gamba’s  

Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Pluk de tonijn tot fijne flakes en meng met de mayonaise. Hak de kappertjes grof en voeg toe aan de tonijnmayonaise.
  2. Breng op smaak met citroensap, -rasp, versgemalen peper en zout.
  3. Smeer een dun laagje van de mayonaise op een schaal.
  4. Laat de vitello tonnato ontdooien en verdeel de plakjes kalfsvlees er luchtig over.
  5. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal uit de staarten. Snijd deze iets verder in.
  6. Verwarm een scheutje olijfolie in een bakpan en bak er op zeer hoog vuur de gamba’s in met een snufje cayennepeper.
  7. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en laat meebakken tot ze open poppen. Kruid met versgemalen peper en zout.
  8. Verdeel de gamba’s met de tomaatjes over de vitello tonnato. Lepel er nog een beetje mayonaise over.
  9. Maak de rucola lichtjes aan met olijfolie en verdeel over het gerecht.

Ingrediënten

  • 6 el mayonaise
  • 1 blikje uitgelekte tonijn in olijfolie
  • ½ citroen
  • 2 el uitgelekte kappertjes
  • 4 porties vitello tonnato
  • 600 g verse gamba’s
  • 200 g kerstomaatjes
  • snufje gemalen cayennepeper
  • 75 g rucola
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 06 maart 2025