Briochetoast met witte asperges en gerookte paling

Krokant gebakken briochebrood met salade van asperges, appel en gerookte paling

Gang
Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd er de harde onderkant af. Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Neem uit het vocht en laat afkoelen. 
  2. Snijd de korst van het brood en snijd er 4 rechthoekige balkjes van. 
  3. Snijd 4 asperges in de lengte doormidden en snijd even lang als het brood. 
  4. Snijd van de gerookte paling plakjes ter grootte van het brood.
  5. Snijd van een deel van de appel mooie staafjes en snijd de rest in kleine blokjes.
  6. Snijd de rest van de gerookte paling en de witte asperges fijn en meng met de blokjes appel. 
  7. Snijd de kervel ragfijn en meng met de salade. Maak lekker aan met crème fraîche en kruid met zout en peper.
  8. Verwarm in een ruime bakpan een klontje roomboter en bak er op laag vuur de toast aan alle kanten in tot deze rondom mooi goudbruin en krokant is geworden. 
  9. Verdeel de salade over de toast en leg er de plakjes paling en witte asperge op.
  10. Schep de crème fraîche in een spuitzakje. Spuit dotjes op het gerecht en garneer met de staafjes appel en eventueel de borage cress of topjes kervel.

Ingrediënten

  • ½ briochebrood
  • 6 witte asperges
  • 4 gerookte palingfilets
  • 4 el crème fraîche
  • ½ granny smith appel
  • 8 takjes kervel
  • versgemalen peper
  • klontje roomboter
  • fleur de sel
  • optioneel: borage cress

Publicatie datum: 11 maart 2025