Bevroren cold brew coffee met amandelmelk

IJsblokjes van cold brew koffie met hazelnootsiroop en amandelmelk

Gang
Drank
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Doe de gemalen koffie met het bronwater in een glazen kom. Roer goed door en plaats een nacht op het aanrecht.
  2. Giet uit de kan, spoel de kan goed om en droog af. Plaats er een koffiefilter op en giet de koffiemassa op de filter.
  3. Laat zonder druk volledig uitlekken. 
  4. Zoet de cold brew koffie naar smaak met de hazelnootsiroop en giet in ijsblokvormpjes. Laat volledig bevriezen.
  5. Maak met behulp van een melkschuimer een luchtig schuim van de amandeldrink. 
  6. Vul een hoog koffieglas voor 2/3 met de ijsblokjes. Schenk er nog een klein scheutje hazelnootsiroop overheen. 
  7. Vul het glas verder af met de schuimige amandeldrink. Zet er een lepel in en laat je gasten roeren tot de ijsblokjes beginnen te smelten. 

Ingrediënten

  • 70 g grof gemalen koffie
  • 1 l bronwater
  • Jolie hazelnootsiroop
  • 6 dl amandeldrink

Publicatie datum: 11 maart 2025