Zoete wentelteefjes

Zoete wentelteefjes met roodfruit

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren los in een kom en voeg de melk en het vanille-extract toe. Meng goed.
  2. Verhit een eetlepel roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Dompel elke plak briochebrood kort in het eimengsel (let op: niet te lang)
  4. Bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.
  5. Bestrooi de bovenkant van elke plak met een eetlepel rietsuiker en brand dit af met een brander.
  6. Smoor het rood fruit heel kort in de roomboter ongeveer 1-2 minuten, zodat het iets zachter wordt maar zijn vorm behoudt.
  7. Plaats een wentelteefje op bord.
  8. Schep een lepel van het gesmoorde roodfruit bovenop het wentelteefje.
  9. Voeg een bolletje frambozensorbet toe bovenop het fruit.
  10. Bestrooi het geheel licht met frambozenpoeder.
  11. Garneer met enkele topjes honny cress.
×

Ingrediënten

  • 4 dikke plakken Lamber briochebrood
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • 50 gram roomboter
  • 4 bolletjes Frambozensorbet
  • 200 gram Diverse soorten vers fruit (aardbei, bramen, blauwe bes, framboos)
  • Frambozenpoeder
  • honny cress

Publicatie datum: 04 februari 2025