Tataki van runderbavette met Aziatische smaken

Geroosterde bavette met gemarineerde groente en wasabikroepoek.

Gang
Tussengerecht Voorgerecht Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Dep de bavette goed droog en snijd er alle vliesjes en stukjes vet af. Pel de knoflook en hak fijn. Schil de gember en rasp fijn. Meng de helft van de ponzusaus met de gember en de knoflook en schenk over de bavette. Laat een uur marineren en draai tussendoor een paar keer om zodat alle kanten goed marineren.
  2. Neem uit de marinade, dep droog en rol rondom door het sesamzaad. Bak de bavette heel kort in een hete, droge pan rondom aan. Neem direct uit de pan als het aangebakken is en plaats een half uurtje in de vriezer. Hierdoor is het vlees net wat steviger om straks te snijden.
  3. Schaaf de radijsjes uiterst dun en marineer lichtjes met een beetje limoensap en -rasp.
  4. Pluk de blaadjes van de paksoi en voeg de kleinste blaadjes toe aan de radijsjes. Besprenkel de grotere bladeren met ponzusaus en brand lichtjes af met een brandertje.
  5. Snijd de bimi in de lengte doormidden en rooster kort in een druppeltje olijfolie. Blus af met een beetje ponzusaus en neem direct uit de pan.
  6. Frituur de wasabikroepoek volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Snijd met een vlijmscherp mes uiterst dunne plakjes van de bavette en dresseer strak op het bord.
  8. Verdeel er de gemarineerde paksoi, radijs, bimi en sojaboontjes over en garneer met de shiso, de furikake en de kroepoek.
  9. Lepel er nog lekker wat ponzusaus langs.

Ingrediënten

  • 600g runderbavette
  • 2 dl ponzusaus
  • 2 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el sesamzaad wasabi
  • 2 st. shanghai paksoi
  • 4 witpuntradijsjes
  • 1 limoen
  • 8 st. bimi
  • 4 el sojaboontjes
  • 4 st. wasabikroepoek
  • 1 el furikake
  • enkele topjes shiso purple
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 30 oktober 2023

Gerelateerde recepten