Website onderhoud – In de nacht van vrijdag 11 juli op zaterdag 12 juli is onze website inclusief webshop niet bereikbaar wegens onderhoud. Bekijk hier alle informatie
Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snipper de knoflook en hak de zoete ui ragfijn. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bladpeterselie ragfijn. Snijd de streaky bacon fijn.
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met een snuf zout en versgemalen peper. Rasp er de cheddarkaas bij en rasp er ook de boter bij. Meng met je vingers tot kruimels.
Roer in een kom ⅔ van de karnemelk met de eidooier los. Voeg toe aan het bakmeel en meng lichtjes met elkaar. Voeg er de helft van de tomaat, de helft van de bacon, de helft van de ui en de helft van de peterselie aan toe. Kneed lichtjes tot een samenhangend en plakkerig deeg.
Vorm er acht hoopjes van en geef deze met bebloemde handen een driehoekige vorm. Leg op een bakplaat met bakpapier.
Klop de rest van de karnemelk los met het ei en smeer er de scones mee in.
Plaats 15 minuten in de koelkast en bak dan in ongeveer 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Fruit ondertussen de zoete ui in een scheutje olie tot het glazig is. Voeg er de rest van de streaky bacon aan toe. Laat enkele minuten fruiten en voeg de rest van de tomaat en de peterselie toe. Kruid met zout en peper en neem van het vuur.
Laat de scones lichtjes afkoelen, snijd open en vul met een lepeltje clotted cream en de gesmoorde groente.