Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Publiekslieveling als het gaat om zoetigheid: chocolademousse. Met aquafaba maak je er een variant van die niet alleen geschikt is voor veganisten, hij is ook buitengewoon lekker. Karamelcrumble maakt het helemaal af.
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de aquafaba met de siroop in een staande mixer stijf (het duurt even voor je een mooi schuim hebt). Laat de gesmolten chocolade een beetje afkoelen en spatel het schuim erdoor. Verdeel de mousse over 4 of 6 glazen of kommetjes en laat 1 uur in de koelkast opstijven.
Smelt de suiker met 1 eetlepel water op een laag vuur. Zet het vuur wat hoger als de suiker gesmolten is en verhit tot je een lichtbruine karamel hebt. Stort het op een siliconen bakmat en laat afkoelen.
Maal de karamel in een keukenmachine of sla het met een deegroller tot gruis. Bestrooi de chocomousses met de karamel en bestuif met wat cacaopoeder.
Tip: houd je van een meer romige chocomousse? Klop dan 100 ml vegan slagroom lobbig en spatel het door het mengsel voordat het in de koelkast gaat.