Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Al zullen de Italianen het er niet mee eens zijn, deze vegan mozzarella lookalike komt wel heel dicht in de buurt van het origineel. Perfect voor plakjes op een pizza en uiteraard ook heerlijk als klassieker met tomaat en basilicum erbij.
Breng ½ liter water met 1 theelepel zout aan de kook. Kook de amandelen en cashews 5 minuten en zet het vuur uit. Laat in het water afkoelen.
Giet de noten en amandelen af en blend in een sterke blender 2 minuten met de aquafaba tot een glad mengsel. Voeg de andere ingrediënten toe en blend alles nog 1 minuut. Schenk dit mengsel in een pan en breng al roerend op een temperatuur van 70-75ºC zodat de kappa en de tapioca het geheel binden tot een substantie die lijkt op salpicon/ragout. Schep alles om het een vorm te geven in een passeerdoek in een kleine zeef of kom. Dek af (of bind de passeerdoek dicht) en laat in de koelkast een paar uur afkoelen.
Serveer de vegan kaas zoals je zou doen met mozzarella. Dus voor een vegan caprese met zoete tomaten, basilicum en pittige Italiaanse olie. Je kunt deze kaas ook gebruiken op een pizza of in lasagne.