Runderbavette gegrild op de BBQ

Runderbavette gegrild op de BBQ besprenkeld met merg en peper uit de flambadou
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Haal de bavette ruim 1 uur voor gebruik uit de koeling en uit de verpakking, zo kan hij op temperatuur komen.
  2. Steek ondertussen de BBQ aan.
  3. Smeer de bavette aan beide zijden licht in met olijfolie.
  4. Grill de bavette heel mooi aan tot een kerntemperatuur van 52°C.
  5. Haal hem van de grill af en bestrooi hem met zout.
  6. Laat hem vervolgens 5 minuten rusten onder het aluminiumfolie.
  7. Stop ondertussen de flambadou in de hete kolen van de BBQ.
  8. Zorg dat hij echt goed heet is.
  9. Trancheer het vlees.
  10. Houd de hete flambadou boven het getrancheerde vlees en stop er 1/3e van de mergrol in.
  11. Laat het vet nu mooi over het vlees lopen.
  12. Tip:
  13. Zorg dat de flambadou super heet is maar let op dat je hem niet vol met as schept, en als je de mergrol erin laat vallen dan is de kans heel groot dat dit in brand vliegt dus wees alert.

Ingrediënten

  • black angus runderbavette
  • mergrol
  • olie
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023