Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Haal de bavette ruim 1 uur voor gebruik uit de koeling en uit de verpakking, zo kan hij op temperatuur komen.
Steek ondertussen de BBQ aan.
Smeer de bavette aan beide zijden licht in met olijfolie.
Grill de bavette heel mooi aan tot een kerntemperatuur van 52°C.
Haal hem van de grill af en bestrooi hem met zout.
Laat hem vervolgens 5 minuten rusten onder het aluminiumfolie.
Stop ondertussen de flambadou in de hete kolen van de BBQ.
Zorg dat hij echt goed heet is.
Trancheer het vlees.
Houd de hete flambadou boven het getrancheerde vlees en stop er 1/3e van de mergrol in.
Laat het vet nu mooi over het vlees lopen.
Tip:
Zorg dat de flambadou super heet is maar let op dat je hem niet vol met as schept, en als je de mergrol erin laat vallen dan is de kans heel groot dat dit in brand vliegt dus wees alert.