Eierblini's met forelkuit, haringparels en nori-créme-fraîche

Blini’s van ei, boekweitmeel en bloem worden zacht gebakken in boter. Ze worden geserveerd met een quenelle van zure room en nori en gegarneerd met forelkuit en haringparels.
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de zure room met de furikake nori en zet apart. Klop de eidooiers los en voeg het boekweitmeel en de bloem toe. Voeg beetje bij beetje de karnemelk en melk toe en klop tot een glad mengsel. Voeg een snuf zout toe. Klop in een propere kom de eiwitten stijf en spatel het door het beslag.
  2. Zet een blinipannetje op het vuur. Voeg een kwart van de boter toe en laat lichtbruin worden. Zet het vuur laag en voeg beslag toe tot ongeveer halverwege de hoogte van het pannetje. Bak de blini op lage stand in circa 5 minuten rustig gaar. Keer pas om als de bovenkant gestold is (de blini komt omhoog en zal later weer een klein beetje inzakken, maar het resultaat is een luchtige blini).
  3. Leg de nog lauwwarme blini’s op warme borden. Schep er per blini een quenelle nori-zure room op. Verdeel de foreleitjes en haringparels over de blini’s en garneer met de Rock Chives. Serveer direct.

Ingrediënten

  • 50 g zure room
  • 1 el furikake nori komi
  • 2 eieren, gesplitst
  • 50 g boekweitmeel
  • 100 g bloem
  • 50 ml karnemelk
  • 50 ml volle melk
  • 20 g boter
  • 6 tl forelkuit
  • 4 tl haringeitjes
  • 4 plukjes Rock Chives

Publicatie datum: 18 september 2023