Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Eierblini's met forelkuit, haringparels en nori-créme-fraîche
Eierblini's met forelkuit, haringparels en nori-créme-fraîche
Blini’s van ei, boekweitmeel en bloem worden zacht gebakken in boter. Ze worden geserveerd met een quenelle van zure room en nori en gegarneerd met forelkuit en haringparels.
Meng de zure room met de furikake nori en zet apart. Klop de eidooiers los en voeg het boekweitmeel en de bloem toe. Voeg beetje bij beetje de karnemelk en melk toe en klop tot een glad mengsel. Voeg een snuf zout toe. Klop in een propere kom de eiwitten stijf en spatel het door het beslag.
Zet een blinipannetje op het vuur. Voeg een kwart van de boter toe en laat lichtbruin worden. Zet het vuur laag en voeg beslag toe tot ongeveer halverwege de hoogte van het pannetje. Bak de blini op lage stand in circa 5 minuten rustig gaar. Keer pas om als de bovenkant gestold is (de blini komt omhoog en zal later weer een klein beetje inzakken, maar het resultaat is een luchtige blini).
Leg de nog lauwwarme blini’s op warme borden. Schep er per blini een quenelle nori-zure room op. Verdeel de foreleitjes en haringparels over de blini’s en garneer met de Rock Chives. Serveer direct.