Tramezzini met kip, komkommer en kimchi

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Maak verse kimchi door de kool met de kimchi-chilisaus te mengen. Zet apart

  1. Bestrijk 2 plakken brood met de helft van de sesamdressing en beleg met de kiprollade. Bedek met 2 plakken brood, bestrijk deze met de rest van de sesamdressing en beleg met de komkommer. Bedek met nog 2 plakken brood en beleg deze met de verse kimchi. Leg het overige brood erop en snijd in 3 vierkante stukken. 

  1. Bestrijk een zijkant met de mayonaise en druk deze zijde in het zwarte sesamzaad, het lichte sesamzaad en bieslook. Serveer de sandwiches zo of in stukken gesneden.
  2.  

Ingrediënten

  • ½ Chinese kool, fijngesneden
  • 4 el chilisaus op basis van kimchi
  • 1 kilo tramezzinibrood
  • 8 el geroosterde sesamdressing
  • 300 g gebraden kiprollade
  • 1 komkommer, in de lengte in flinterdunne plakjes geschaafd
  • 3 el kewpie mayonaise
  • 2 el zwart sesamzaad
  • 2 el geroosterd sesamzaad
  • 2 el fijngesneden bieslook

Publicatie datum: 18 september 2023