Saté van geitenvlees met bulgursalade

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd het geitenvlees (150 g/saté)  in gelijke blokjes en laat minimaal 2 uur marineren.
  2. Prik de blokjes op de satéstokjes, let op dat je ze niet te dicht op elkaar steek dan bakken ze krokanter.
  3. Maak een laksaus om de saté te lakken als deze gaar zijn. Meng alle ingrediënten en laat het mengel rustig inkoken.
  4. Vervolledig het gerecht met een bulgursalade on the side.
  5. Spoel de bulgur in een zeef. Doe vervolgens in een pan met 250 ml water en laat 15 minuten op laag vuur koken totdat het water is opgenomen.
  6. Snij de tomaat, rode ui en paprika in brunoise. Snijd de granaatappel in 2 en verwijder de pitten. Snijd de peterselie en de munt fijn. Meng alles onder de gegaarde, afgekoelde bulgur.
  7. Meng onder de bulgursalade 2 eetlepels goede olijfolie en 2 eetlepels wortel-/appel-/appelsiensap. Kruid af met peper en zout.

Ingrediënten

Voor de saté:

  • ± 150 g geitenvlees per saté

Voor de marinade:

  • 1 wit van pijpajuin, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijner gesnipperd dan de ui
  • 1 eetlepel sojaolie
  • 50 ml ketjap manis
  • 2 eetlepels limoensap
  • ½ theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • ½ fijn gesnipperde rode piment

Voor de laksaus:

  • 500 ml kalfsfond
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 0,5 stengel citroengras, geplet
  • 20 g geraspte verse gember
  • 1 eetlepel honing
  • 80 ml sojasaus (zout)
  • 100 ml tomatenketchup
  • 2 eetlepel rode wijnazijn

Voor de bulgursalade:

  • 200g bulgur
  • 1 rode gegrilde paprika
  • 1 tomaat
  • ½ rode ui
  • 1 granaatappel
  • 1 takje platte peterselie
  • 2 takjes munt

Publicatie datum: 18 september 2023