Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Een klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan met oosterse accenten. De parmezaan is vervangen door ricotta. Als bouillon is dashi gebruikt, als garnering Shiso purple, chilipeperstrips en katsuobushi.
Smelt de boter in een ruime soep- of braadpan en bak hierin de sjalotjes 5 minuten zacht. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de sake en laat inkoken.
Verhit de dashi en schep een flinke soeplepel bij de rijst. Maak al roerend op niet te hoge stand een risotto door steeds wat dashi toe te voegen. Voeg als de rijst beetgaar is de ricotta toe en laat even rusten.
Verdeel de risotto over de borden. Garneer met de Shiso, een paar reepjes chili en ijskruid. Strooi er aan tafel de katsuobushi over.