Mexican 'pulled burger'

Alles aan deze burger is kant-en-klaar, van de broodjes tot saus tot de topping van mais, bonen en kaas. Alleen het vlees moet even worden gebakken. Vervolgens wordt alles geassembleerd. En toch voelt deze burger niet kant-en-klaar.
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze doormidden. Meng de chipotlesaus met de ketchup. Bestrijk de broodhelften ermee. 
  2. Meng de pulled chicken met de salsa en bak alles in een pan zonder vet 10 minuten zodat het heet wordt en er een krokant randje op komt. 
  3. Meng de mais met de kidneybonen. Beleg de broodjes met de pulled chicken, het maisbonenmengsel, augurk en kaas.

Ingrediënten

  • 4 brioche burgerbollen (diepvries)
  • 1 el chipotlesaus
  • 3 el ketchup
  • 300 g pulled chicken
  • 75 g green Mexican salsa
  • 100 g mais (blik), afgespoeld
  • 100 g kidneybonen (blik), afgespoeld
  • 4 kleine augurken, in plakjes
  • 100 g belegen kaas, geraspt

Publicatie datum: 18 september 2023