Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Fregola Sarda heeft een typische smaak, die zich het best laat omschrijven als aards en rijk. Als je dat combineert met langoustines, een vleugje bottarga en sjalotparels krijg je een bijzonder (en) luxe gerecht.
Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Leg de staarten op keukenpapier afgedekt in de koeling. Doe de koppen en schalen in een pot en schenk er 600 ml water bij. Voeg de tomaat en roast umami toe en breng aan de kook. Stoof zachtjes 20 minuten.
Stamp grof met een pureestamper voor meer smaak en schenk alles door een fijne puntzeef. Kook de fregola in de visbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrijk de langoustines met 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Giet de fregola af en meng met 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de laatste eetlepel olie door de lemoncurd
Verdeel de fregola over 4 borden. Schep er lemoncurd en sjalotparels omheen. Rooster de langoustines een droge pan 2 minuten. Keer halverwege. Verdeel over de fregola en rasp de bottarga erover.