Geroosterde groenten met feta-crème

Een vegetarisch gerecht, geïnspireerd op ratatouille. Naast courgette, aubergine en ui bevat deze tray bake paprika, want paprika is zó lekker uit de oven. Erbij een verfrissende feta-yoghurtcrème en wat parelcouscous.
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verdeel de groenten over een bakplaat. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met een paar eetlepels olijfolie. Zet 30 minuten in een oven van 180ºC.
  2. Draai de feta met de yoghurt in een kleine blender glad. Schep in een kommetje, besprenkel met olie en strooi er wat baharat over. Serveer alles met gekookte parelcouscous en geroosterd flat bread. Lekker met ingemaakte pepertjes.

Ingrediënten

  • 1 courgette, in plakken van 3 cm
  • 1 aubergine, in plakken van 3 cm
  • 1 grote ui, in plakken van 2 cm
  • 1 rode paprika, in repen
  • 1 gele paprika, in repen
  • 1 groene paprika, in repen
  • 2 takjes cherrytomaatjes
  • olijfolie, naar eigen inzicht
  • 100 g feta
  • 150 g Griekse yoghurt
  • snufje baharat
  • parelcouscous, naar eigen inzicht
  • flat bread, naar eigen inzicht

Publicatie datum: 18 september 2023