Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de uien, winterpeen en het lamsgehakt met de baharat in 10 minuten gaar en bruin. Voeg de laatste paar minuten de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de erwten en passata toe en stoof alles 10 minuten.
Kook intussen de rijst en de vermicelli los van elkaar, laat uitlekken en meng door elkaar. Rooster de noten en pitten in een pan zonder vet op middelhoge stand 10 minuten. Blijf af en toe schudden om verbranding te voorkomen.
Schep de lamsstoof in een vorm. Schep het rijstmengsel erop en druk alles even aan. Keer om op een bord of schaal en bestrooi met de noten en pitten. Besprenkel met granaatappelmelasse en desgewenst meer olie. Bestrooi met granaatappelpitjes.