Peer en ibericovarkenshaas

Tataki van ibericovarkenshaas met geroosterde peer, geschroeide radicchio, chorizo-olie en gerookte amandelen
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schaaf 12 mooie plakjes van 1 handpeer, smeer lichtjes in met suikersiroop en bestrooi met een beetje gerookt paprikapoeder. Leg op het rooster van een droogoven en droog 4 uur op 65°C.
  2. Snijd van een gedeelte van de peer staafjes en marineer deze kort met een beetje olijfolie.
  3. Snijd de rest van de peer in partjes en rooster aan beide kanten in een klein druppeltje olijfolie in een hete pan. Kruid met zout en peper.
  4. Snijd de chorizo in stukjes en smoor in een beetje olijfolie tot het begint te smelten en z’n kleur loslaat in de olie. Zeef en bewaar de olie.
  5. Snijd lange, dunne parten van de radicchio en rooster deze in een gloeiendhete pan met een klein druppeltje chorizo-olie tot het mooi gekleurd is. Kruid met peper en fleur de sel.
  6. Bestrooi de varkenshaas rondom met gerookt paprikapoeder, versgemalen peper en fleur de sel en bak rondom stevig aan in een bakpan. Het vlees mag vanbinnen enigszins rosé blijven.
  7. Neem uit de pan en snijd in dunne tranches.
  8. Dresseer de plakjes varkenshaas met de peer en de radicchio op het bord en garneer met de gerookte amandelen, de staafjes peer, enkele blaadjes radicchio en de perenchips.
  9. Lepel er ten slotte nog wat van de chorizo-olie overheen.

Ingrediënten

  • 1 ibericovarkenshaas
  • 3 handperen
  • 1 el suikersiroop
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • olijfolie
  • 70 g chorizo
  • 1 radicchio
  • 75 g gerookte amandelen
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Publicatie datum: 18 september 2023