Frisse mixer met tequila en chinotto

Frisse mixdrank met tequila, citroen, dennensiroop en een chinotto frisdrank
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Vul een tumbler of longdrinkglas met ijsblokjes.

  1. Schenk de eerste drie ingrediënten over het ijs in het glas.

  1. Roer en mix deze ingrediënten goed door.

  1. Top af met de San Pellegrino chinotto.

  1. Roer nog eens heel voorzichtig het geheel door.

  1. Garneer met een mooie dennentak.

Dennensiroop maken:

  1. Hou een verhouding van 4:2:2 aan, 4 delen suiker op 2 delen water en 2 delen dennentoppen.
  2. Pluk mooie jonge scheuten van de den of de spar.
  3. Spoel deze goed af.
  4. Combineer bijv. 250 g van de scheuten met 250 ml water.
  5. Verwarm maar breng het geheel niet tot de kook en laat het even rustig doorwarmen.
  6. Voeg dan 500 g suiker toe en verwarm dit weer tot de suiker is opgelost.
  7. Laat de siroop afkoelen, zeef de scheuten eruit en de siroop is klaar voor gebruik.

Tip:

  1. Maak de siroop ruim van tevoren en bewaar een paar mooie dennen takken voor de garnering.

Ingrediënten

  • 30 ml Don Julio blanco tequila
  • 20 ml limoensap
  • 10 ml dennensiroop (huisgemaakt)
  • 50 ml San Pellegrino chinotto
  • dennentakken/toppen

Publicatie datum: 18 september 2023