Crumble van cranberries

Warme crumble van verse en gedroogde cranberries
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng met de hand in een kom de bloem met de basterdsuiker, het zout en de boter en kneed tot een kruimelig deeg.
  3. Verdeel de kruimels deeg over een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  4. Schep ondertussen de verse en gedroogde cranberry’s met het citroensap, de honing en de speculaaskruiden in een steelpan en verwarm voorzichtig tot de cranberry’s hun vocht beginnen los te laten.
  5. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes smoren en voeg dan de maizena toe, zodat de massa licht begint te binden.
  6. Verdeel de cranberry’s over vuurvaste glaasjes of potjes en schep er het kruimeldeeg overheen.
  7. Plaats nog 5 minuten in de oven, zodat de crumble goed warm wordt.

Ingrediënten

  • 100 g tarwebloem
  • 60 g bruine basterdsuiker
  • 65 g koude roomboter
  • mespuntje zout
  • 200 g verse cranberry’s
  • 50 g gedroogde cranberry’s
  • sap van ½ citroen
  • 2 el honing
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 tl maizena

Publicatie datum: 18 september 2023