Eiwitvrije îles flottantes

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng 150 ml melk met 2 eetlepels suiker en de slagroom en breng aan de kook. Meng de rest van de melk met de maïzena, de kurkuma en de vanillepasta. Schenk het hete mengsel al roerend bij het maïzenamengsel, schenk alles terug in de pan en laat 1 minuut zacht doorkoken. Laat afkoelen. Roer af en toe.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken, vang het vocht op (gebruik de kikkererwten in een ander recept). Klop de aquafaba op met een mixer en voeg rustig de overige suiker toe. Klop het helemaal stijf.
  3. Verdeel de vanillesaus over 4 diepe borden of kommen. Schep een flinke lepel van het kikkererwtenschuim erop en karamelliseer met de gasbrander. Serveer direct met karamelsaus eromheen.

Ingrediënten

  • 200 ml plantaardige melk
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • 100 ml plantaardige slagroom
  • 2 tl maïzena
  • ½ tl kurkuma
  • 1 tl vanillepasta
  • 1 blik (400 g) kikkererwten (met vocht)
  • karamelsaus, naar smaak

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023