Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd het spek in de breedte door en dan in dunne plakjes. Rijg deze in laagjes aan de spiesjes en steek er af en toe een stukje ui tussen. Maak op deze manier 10 spiesjes. Bestrooi ze met zout en gaar ze op een ovenplaat circa 10 minuten voor in een oven van 140ºC. Laat afkoelen.
Meng de sojasaus, mirin, sake en suiker in een pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken en iets dikker worden. Stook een barbecue op. Bestrijk de spiesjes met het sojamengsel en rooster ze in 10 minuten goudbruin en krokant met directe hitte op de barbecue op een hoge temperatuur. Keer regelmatig (zorg dat het vet een beetje wegsmelt maar je geen vlammen krijgt waardoor het verbrandt). Bestrijk tussendoor met het sojamengsel.