Pan con tomate y pulpo

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en snijd er 4 plakken van 1,5 cm vanaf (de rest kun je gebruiken in een ander recept). Bestrijk het brood met olie en rooster het op een grillplaat of barbecue in 5 minuten goudbruin. Keer regelmatig. 
  2. Meng de octopus met 1 eetlepel olijfolie en rooster het op een grillplaat of barbecue 10 minuten tot de randjes knapperig zijn. Bestrooi met zout en peper en snijd in stukjes. Meng met de venkel en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  3. Snijd de knoflook dwars doormidden en wrijf met het snijvlak over het brood. Rasp de tomaat met een grove rasp; je houdt vanzelf het vel over, dat kan weg. Bestrijk het brood met de geraspte tomaat en schep de geschroeide pulpo met de venkel erop. Besprenkel met chili-olie en serveer direct.

Ingrediënten

  • 1 grand-mère brood (diepvries), ontdooid)
  • 3 el olijfolie
  • 400 g gekookte octopus-tentakels (diepvries, ontdooid)
  • 1 kleine venkel, in flinterdunne plakjes
  • 1 citroen, gehalveerd
  • 1 bol verse knoflook
  • 1 rijpe tomaat
  • 2 el chili-olie

Publicatie datum: 18 september 2023