Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en snijd er 4 plakken van 1,5 cm vanaf (de rest kun je gebruiken in een ander recept). Bestrijk het brood met olie en rooster het op een grillplaat of barbecue in 5 minuten goudbruin. Keer regelmatig.
Meng de octopus met 1 eetlepel olijfolie en rooster het op een grillplaat of barbecue 10 minuten tot de randjes knapperig zijn. Bestrooi met zout en peper en snijd in stukjes. Meng met de venkel en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Snijd de knoflook dwars doormidden en wrijf met het snijvlak over het brood. Rasp de tomaat met een grove rasp; je houdt vanzelf het vel over, dat kan weg. Bestrijk het brood met de geraspte tomaat en schep de geschroeide pulpo met de venkel erop. Besprenkel met chili-olie en serveer direct.
Ingrediënten
1 grand-mère brood (diepvries), ontdooid)
3 el olijfolie
400 g gekookte octopus-tentakels (diepvries, ontdooid)