Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Week het brood met een flinke scheut water, melk of wijn. Snijd het velletje van de worstjes en meng het worstvlees met het gehakt. Knijp het zacht geworden brood uit en meng met het ei en de knoflook door het vlees. Voeg peper en zout naar smaak toe. Draai er 16 balletjes van en zet ze een uur afgedekt in de koeling.
Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de ui in enkele minuten goudbruin. Voeg saffraan, tomaten en bonen toe en breng aan de kook. Laat op lage stand een half uur zachtjes koken (voeg wat water toe als het droogkookt).
Verhit de rest van de olie en bak hierin de balletjes in 10 minuten rondom bruin en net gaar. Keer ze regelmatig. Breng de saus op smaak met peper en zout en schenk bij de balletjes. Stoof nog een paar minuten door. Bestrooi met de peterselie en serveer!
Ingrediënten
1 snee witbrood, in stukjes gescheurd
300 g Iberico varkensworstjes
500 rundergehakt
1 ei, losgeklopt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
4 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
10 draadjes saffraan
1 blikje tomatenblokjes (400 g)
1 blikje Spaanse reuzenbonen (400 g, uitgelekt en afgespoeld)