Cevichesalade

Gang
Voorgerecht

Bereidingswijze

  1. Laat de garnalen ontdooien, dep zeer goed droog en snijd vervolgens in de lengte doormidden.
  2. Maak de puntpaprika schoon en snijd in blokjes. Snipper de rode ui.
  3. Snijd de komkommer in blokjes en snijd de peper in dunne ringen.
  4. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  6. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees eveneens in blokjes.
  7. Snijd de koriander ragfijn.
  8. Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
  9. Schep de garnalen in een grote kom en voeg er de paprika, de rode ui, de komkommer, de peper, de mango, de avocado, sinaasappel en de koriander aan toe.
  10. Voeg het sap en de rasp van de limoen toe en kruid het geheel rijkelijk met zout, gerookt paprikapoeder, peper en een scheutje olijfolie. Laat minimaal 2,5 uur marineren in de koelkast. Door het zuur in de salade zullen de garnalen als het ware garen.
  11. Serveer de ijskoude cevichesalade in een schaal.

Ingrediënten

  • 400 g Argentijnse garnalen
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 2 jalapeñopeper
  • Sap en rasp van 2 limoenen
  • 1 handsinaasappel
  • 4 tomaten
  • 1 avocado
  • ¼ komkommer
  • ½ mango
  • ¼ bosje koriander
  • Scheutje olijfolie
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 18 september 2023