Build your own burger

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om direct te kunnen grillen bij een temperatuur van ongeveer 150 °C.
  2. Was de kropsla en pluk de blaadjes. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen.
  3. Snijd de komkommer en de tomaat in plakken. Maak de avocado schoon en snijd in reepjes.
  4. Snijd de burgerbroodjes doormidden.
  5. Grill de burgers aan beide kanten tot een mooi grillpatroon is ontstaan. Rasp er wat van de cheddar overheen en laat nog even smelten op de barbecue.
  6. Bak de onder- en de bovenkant van de burgerbroodjes op het kruim tot het mooi geroosterd is.
  7. Leg er de streaky bacon bij en laat even bakken, zodat het mooi krokant wordt.
  8. Dresseer ondertussen alle garnituren en sauzen op een grote plank en in schaaltjes.
  9. Leg er de gegrilde burgers en broodjes bij en laat je gasten zelf hun ultieme burger samenstellen.

Ingrediënten

  • 4 hamburgers
  • 4 hamburgerbuns
  • 8 plakjes streaky bacon
  • 60 g cheddar
  • 4 el burger relish
  • 4 el barbecuesaus
  • 4 augurkslices
  • 2 el ingemaakte jalapeñopeper
  • ½ avocado
  • ¼ kropsla
  • 2 tomaten
  • ¼ rode ui
  • ⅙ komkommer

Publicatie datum: 18 september 2023