Groentefritters, saffraanrijst, makreelfilet en masala-hangop

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de yoghurt met de kerrie en een snuifje selderijzout. Schep alles in een natgemaakte theedoek en laat 6 uur in de koeling uithangen.
  2. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met de saffraan en wat zout. Kook de aardappelblokjes de laatste 15 minuten mee.
  3. Verdeel voor de fritters de romanesco in kleine roosjes en meng met de uien en de gember. Bestrooi met zout en laat 30 minuten staan. Meng de specerijen met de bloem en het bakpoeder en zet apart.
  4. Bestrooi de makreelfilets met zout. Meng de madras met de olie en wentel de vis erdoor.
  5. Voeg al roerend 150 ml water toe aan het specerijen-bloemmengsel. Voeg het romanescomengsel toe en roer goed door. Frituur schepjes van dit mengsel ongeveer 6 minuten in de frituurolie op 170ºC. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Verhit een grillpan en gril hierin de makreel 4 minuten. Keer halverwege. Serveer de rijst met de fritters en de gegrilde makreel met de hangop.
  7. Tip:
  8. Gebruik het lekvocht van de hangop (yoghurt) als onderdeel van een dressing of een soep.

Ingrediënten

Masala-hangop:

  • 300 ml yoghurt
  • 1 tl kerrie masala
  • selderijzout, naar eigen inzicht

Saffraanrijst:

  • 250 g zilvervliesrijst
  • 1 plukje saffraan
  • 2 vastkokende aardappels, in brunoise

Fritters:

  • 1 kleine romanesco
  • 2 rode uien, in ringen
  • 1 cm gember, fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 150 g bloem
  • 1 l frituurolie

Makreel:

  • 4 makreelfilets van ongeveer 125 g 
  • 1 tl kerrie madras
  • 2 el zonnebloemolie

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023