Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbei grof en weeg ze af. Voeg 1½ tot 2% zout toe. Voeg de munt en suiker toe en roer alles flink door elkaar zodat de aardbei wat kneust. Schep alles in een schone weckpot en laat 4 dagen fermenteren op een warme plek van de keuken. Check af en toe en zorg ervoor dat de aardbeien onder het ontstane vocht blijven.
Laat de aardbeien uitlekken en vang het vocht op. Pureer de frambozen met de aardbeien en voeg aardbeienvocht naar smaak toe. Het vocht is zoet, maar ook zout en zuur door de fermentatie. Maak het eventueel wat zoeter met maple syrup.
Draai in de ijsmachine granita van het mengsel. Serveer de granita in glaasjes of hoorntjes.
Tip:
Zonder ijsmachine kun je dit recept ook maken: schep het in een ziplockzakje, trek een klein beetje vacuüm en kneed tijdens het circa 3 uur vriezen enkele keren door zodat je een fijne granita krijgt.
Door het flink zuur te houden (dus weinig suiker toe te voegen) kun je dit ijs ook goed gebruiken bij gerechten met groenten, rauwe vis of zelfs oesters.