Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm 170 gram zonnebloemolie tot 60 °C en draai hier de lavas enkele minuten helemaal in fijn.
Laat de olie afkoelen.
Doe de yoghurt, eiwit en sushiazijn in een keukenmachine en voeg hier druppelsgewijs de lavasolie aan toe.
Draai dit tot een mayonaise en zet deze koud.
Verwijder het vel van de kipfilet en bak deze op vetvrij papier onder druk af in een oven van 160 °C voor 30 minuten. Laat de kippenhuid daarna afkoelen en bewaar deze in een afsluitbare bak.
Gril de helft van de snijbonen op de BBQ.
Bewaar 2 snijbonen en draai de rest van de snijbonen met de gegrilde snijbonen door een sapcentrifuge en breng het eventueel op smaak met zout en tabasco.
Bind de jus eventueel wat bij met een mespuntje xanthaan.
Snij de 2 snijbonen in dunne banen en blancheer deze kort. Breng slierten van snijboon op smaak met peper, zout en olfijfolie en rol deze op.
Schil de asperges en kook deze beetgaar.
Kook de zilveruitjes gaar, in ruim kokend water. Spoel de uitjes koud en snij deze in tweeën. Maak op smaak met peper, zout en olijfolie.
Maak de sugarsnaps en de 2 overgebleven snijbonen schoon en blancheer deze beetgaar.
Snijd de tomaat in een plak en steek deze uit.
Gril de kip op de BBQ zodat je een mooie ruit op het vlees krijgt en gaar de kip.
Gril de asperges en de tomaat op de BBQ.
Dresseer de kip op het bord met de asperge en tomaat ernaast.
Leg de dunne slierten snijboon op de kip.
Rooster de zilveruitjes met een gasbrander en dresseer ze speels op het bord.
Serveer de sojaboontjes en sugarsnaps op de kip.
Zet puntjes maggicrème tussen het gerecht. Steek hier de kippenhuidkrokanten in.
Serveer de snijbonenjus er koud bij.
Tip:
Maak de avocadocrème al een uur van tevoren
Kook de asperges van tevoren af
Je kunt de kip van tevoren ook sous-vide garen en à la minute grillen op de BBQ
Opmaaktip:
Presenteer het gerecht zoals op de foto
Ingrediënten
250 g kipfilet suprême met huid
2 coeur-de-boeuftomaten (andere grote tomaat mag ook)