Iconic red sandwich

Beschuit met ossenworst en tomaat
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Maak een kruisje in het velletje van de tomaat en leg 25 seconden in het kokende water.
  2. Schep eruit, koel direct in ijswater en verwijder vervolgens voorzichtig het velletje.
  3. Snijd in vieren, verwijder de zaadlijsten en maak het vlees aan met zout, peper en gerookte olijfolie.
  4. Smeer de beschuiten in met de tapenade en snijd de ossenworst in dunne plakjes.
  5. Leg de ossenworst en de tomaat dakpansgewijs over elkaar op de beschuit.
  6. Garneer met fijngesneden stukjes gedroogde tomaat.
  7. Tip:
  8. Leg de ossenworst een uurtje in de vriezer. Dan wordt deze extra stevig en is dan gemakkelijker in dunne plakken te snijden.

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 300 g ossenworst
  • 4 el tomatentapenade
  • 4 sud ‘n sol tomaatjes
  • 4 beschuiten
  • gerookte olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023