Bruschetta met asperge, kwarteleitjes en choronsaus

Bruschetta met asperge, gepocheerde kwarteleitjes en choronsaus, groene asperge en gedroogde tomaat
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Pocheer de kwarteleitjes in ruim net kokend water en spoel deze koud door wat azijn aan het water toe te voegen. Pocheer ze dat ze van binnen nog lopend zijn.
  2. Schil de groene asperges en blancheer deze.
  3. Schil de witte asperges en kook deze in ruim water beetgaar.
  4. Snijd de tomaten in en plisseer deze 10 seconden in kokend water.
  5. Leg de tomaten in ijswater en verwijder het vel.
  6. Droog de tomaten op vetvrij papier op 70 °C ongeveer 2 uur.
  7. Gril de bruschetta in een grillpan en sprenkel hier wat olijfolie overheen.
  8. Beleg de bruschetta om en om met de asperges en voeg hier zout en peper aan toe.
  9. Leg er 2 warme kwarteleitjes bovenop.
  10. Verdeel de gedroogde tomaatjes over de bruschetta.
  11. Voeg de tomatenpuree toe aan de hollandaisesaus, maak deze warm en dresseer deze over de bruschetta.
  12. Garneer het gerecht af met de crazy peas of affilla cress en citrusafrikaantjes.

Tip:

  1. Pocheer de eitjes van tevoren
  2. Bereid de asperges van tevoren

Opmaaktip:

  1. Presenteer de bruschetta zoals op de foto als voorgerecht

Ingrediënten

  • 4 plakken stokbrood
  • 8 groene asperges
  • 8 witte asperges
  • 8 kwarteleitjes
  • 8 wilde minitomaten
  • 1 pakje hollandaisesaus
  • 1 el tomatenpuree
  • enkele takken crazy peas of affilla cress
  • citrusafrikaantjes

Publicatie datum: 18 september 2023