Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de barbecue voor en plaats er een hitteschild in, zodat je indirect kunt roosteren. Breng de temperatuur naar 150-180 ˚C.
Kruid de kip aan de binnenkant stevig met versgemalen peper en zout. Rub de buitenkant met de bbq-rub.
Open het blikje bier en zet dit op een lage, vuurvaste schaal.
Schuif de kip over het blikje bier heen en zorg dat deze goed stevig staat.
Plaats op het barbecuerooster en steek een kernthermometer in het dikke gedeelte van de dij. Stel in op 82˚C.
Laat de kip rustig roosteren tot de kerntemperatuur is bereikt.
Maak ondertussen de lak. Snijd hiervoor de gember, het citroengras, de munt en de rode peper zeer fijn en meng met de Teriyaki, de barbecuesaus en het sesamzaad.
Lak vanaf het moment dat de kerntemperatuur 65 graden bedraagt elke 5-10 minuten de kip volledig met de lak.
Neem de kip van de barbecue als de juiste kerntemperatuur is bereikt en smeer een laatste keer in met de lak.
Haal de beercan chicken van het blikje bier, snijd aan tafel en serveer uit.