Asian Beercan Chicken

Gang
Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue voor en plaats er een hitteschild in, zodat je indirect kunt roosteren. Breng de temperatuur naar 150-180 ˚C.
  2. Kruid de kip aan de binnenkant stevig met versgemalen peper en zout. Rub de buitenkant met de bbq-rub.
  3. Open het blikje bier en zet dit op een lage, vuurvaste schaal.
  4. Schuif de kip over het blikje bier heen en zorg dat deze goed stevig staat. 
  5. Plaats op het barbecuerooster en steek een kernthermometer in het dikke gedeelte van de dij. Stel in op 82˚C.
  6. Laat de kip rustig roosteren tot de kerntemperatuur is bereikt.
  7. Maak ondertussen de lak. Snijd hiervoor de gember, het citroengras, de munt en de rode peper zeer fijn en meng met de Teriyaki, de barbecuesaus en het sesamzaad.
  8. Lak vanaf het moment dat de kerntemperatuur 65 graden bedraagt elke 5-10 minuten de kip volledig met de lak.
  9. Neem de kip van de barbecue als de juiste kerntemperatuur is bereikt en smeer een laatste keer in met de lak. 
  10. Haal de beercan chicken van het blikje bier,  snijd aan tafel en serveer uit. 

Ingrediënten

  • 1 hele kip (Zwartpootkip / Mechelse koekoek)
  • 1 el bbq-rub cheeky chicken (Smokey Goodness)
  • 1 blikje bier
  • versgemalen peper
  • zout

Voor de lak:

  • 4 el Teriyaki saus
  • 2 el barbecuesaus
  • 1 cm verse gember
  • 1 stengel citroengras
  • 2 takjes verse munt
  • ½ rode peper
  • 2 tl geroosterd sesamzaad

Publicatie datum: 18 september 2023