Vegetarische yakitori

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de sojasaus met de mirin, sake en suiker en verwarm al roerend tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Meng de groenten, tofu en tempé met de helft van deze marinade en laat 1 uur staan. 
  2. Meng de maizena met 1 eetlepel water. Verhit de rest van de marinade en meng de maizena er al roerend door zodat het een beetje bindt. Laat afkoelen. Rijg de groenten, tofu en tempé aan spiesen en gril ze rondom in circa 4 minuten, bij voorkeur boven houtskool. Bestrijk de gegrilde spiesjes met de rest van de marinade en serveer.
  3. Tip:
  4. Serveer als volwaardig voorgerechtje of als onderdeel van een rijstbowl met bijvoorbeeld zeewiersalade en geraspte radijsjes.

Ingrediënten

  • 200 ml Japanse sojasaus
  • 100 ml mirin
  • 100 ml sake
  • 100 g suiker
  • 1 courgette, in repen van 10 cm, zaadlijsten verwijderd
  • 1 bosje groene asperges, onderkant verwijderd
  • 1 bosje lente-ui, in stukken van 10 cm
  • 1 stukje tofu, in repen van 3 x 3 x 10 cm, goed drooggedept
  • 1 stukje tempé, in repen van 3 x 3 x 10 cm, goed drooggedept 
  • 1 tl maizena

Publicatie datum: 18 september 2023