Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng de sojasaus met de mirin, sake en suiker en verwarm al roerend tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Meng de groenten, tofu en tempé met de helft van deze marinade en laat 1 uur staan.
Meng de maizena met 1 eetlepel water. Verhit de rest van de marinade en meng de maizena er al roerend door zodat het een beetje bindt. Laat afkoelen. Rijg de groenten, tofu en tempé aan spiesen en gril ze rondom in circa 4 minuten, bij voorkeur boven houtskool. Bestrijk de gegrilde spiesjes met de rest van de marinade en serveer.
Tip:
Serveer als volwaardig voorgerechtje of als onderdeel van een rijstbowl met bijvoorbeeld zeewiersalade en geraspte radijsjes.
Ingrediënten
200 ml Japanse sojasaus
100 ml mirin
100 ml sake
100 g suiker
1 courgette, in repen van 10 cm, zaadlijsten verwijderd
1 bosje groene asperges, onderkant verwijderd
1 bosje lente-ui, in stukken van 10 cm
1 stukje tofu, in repen van 3 x 3 x 10 cm, goed drooggedept
1 stukje tempé, in repen van 3 x 3 x 10 cm, goed drooggedept