Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Laat de tomaten met de helft van de basilicum inclusief steel, de selder, sjalot en knoflook in een pan met deksel op lage stand 1 uur koken. Roer af en toe. Haal de basilicum eruit en draai het mengsel door de passe-vite en breng op smaak met peper en zout. Het moet een soort pap zijn. Laat het mengsel als het te waterig is op lage stand nog wat inkoken.
Verhit de amandelmelk en los het bouillonblokje erin op. Roer 1 flinke eetlepelmaizena los met 3 eetlepels water (of extra amandelmelk). Meng het al roerend door de amandelmelk en laat binden tot het mengsel de dikte heeft van pap (voeg meer maizena toe als het te dun blijft). Proef en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olie en bak de pulled oats in 5 minuten. Voeg de tomatensaus toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Snijd de knolselder en aubergine in lange plakken van een paar mm dik en zet apart.
Schep een beetje tomatensaus in een ovenschaal. Beleg met blaadjes basilicum en een laag knolseldej, gevolgd door wat amandelmelksaus en wat kaas en sluit af met aubergineplakjes. Herhaal en vul op deze manier de hele schaal. Eindig met kaas. Zet de lasagne 60 minuten in een oven van 180ºC (dek het af met aluminiumfolie als het te hard gaat). Bestrooi na 45 minuten met de pijnboompitten.