Chocolade soufflé

Chocolade soufflé / framboos
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de chocolade soufflé:

  1. Doe de chocolade in een mengkom.
  2. Verwarm de melk met het vanillemerg en roer hierin de maïzena, Breng tot tegen het kookpunt.
  3. Giet de melk vervolgens over de chocolade en laat de chocolade hierin smelten.
  4. Scheid de dooiers en de eiwitten. klop de eierdooiers met 50 gram suiker wit.
  5. Voeg vervolgens  aan het chocolademengsel toe en laat het geheel afkoelen.
  6. Bestrijk de ramequins met boter en bestrooi deze met 25 gram suiker.
  7. Klop de eiwitten op en voeg geleidelijk aan de overige 25 gram suiker toe. Klop tot deze glanzend en stijf is.
  8. Vouw voorzichtig de eiwitten onder het afgekoelde chocolademengsel. Doe dit met een spatel en zeker niet met een klopper.
  9.  Lepel het mengsel dan in de ramequins en strijk de bovenkant glad af.
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de soufflés in 20-25 minuten gaar.

Voor het frambozenpoeder:

  1. Doe de lyo van framboos in een blender en maal fijn.
  2. Meng onder het poedersuiker.

Afwerking:

  1. Doe het frambozenpoeder in een fijn zeefje of poedersuiker strooier.
  2. Bestrooi de soufflé rijkelijk met het frambozenpoeder.

Ingrediënten

Voor de chocolade soufflé:

  • 200 gr pure chocolade
  • 200 ml melk
  • 20 gr maïzena
  • ½ vanillestok
  • 3 eieren (M)
  • 100 gr suiker
  • 70 gr roomboter

Voor het frambozenpoeder:

  • 50 gram LYO-SABORES framboos (66319 - 3722213)
  • 25 gram poedersuiker

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023