Flammkuchen met peer, gorgonzola en walnoten

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de stoofperen in dunne plakjes en laat deze goed uitlekken.
  2. Barbecue zeer heet opstoken (circa 250 graden celsius) en pizzasteen plaatsen.
  3. De plakjes stoofperen, blauwschimmelkaas en walnoten verdelen over de flammkuchen.
  4. Met de pizzaschep de flammkuchen op de pizzasteen plaatsen en BBQ deksel sluiten. Bak de flammkuchen tot de rand bruin en knapperig is.
  5. De flammkuchen met de pizzaschep van de barbecue halen en op een houten serveerplank plaatsen. De grote flammkuchen in gelijke stukken snijden met een koksmes (bijvoorbeeld 1 x door de lengte in het midden delen en vervolgens reepjes van circa 4 cm snijden).
  6. Garneer af met verse rucola en honing.
  7.  
  8. Bron: Smokey Goodness

Ingrediënten

  • 2 grote flammkuchen bodems (of 8 kleintjes)
  • 50 gram gorgonzola
  • 1 bakje crème fraîche
  • 4 stoofperen uit blik
  • 50 gram walnoten
  • honing
  • rucola

Publicatie datum: 18 september 2023