Rose iced tea

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm het water in een steelpan tot het kookpunt en voeg er de suiker aan toe. Laat er de theezakjes 5 minuten in trekken. 
  2. Neem van het vuur, haal er de theezakjes uit en breng op smaak met enkele druppels rozenwater. Koel volledig terug in de koelkast. 
  3. Verdeel het crushed ice over 4 glazen en schenk er de ijskoude ijsthee op. 
  4. Schuim de havermelk op met behulp van een melkschuimer of verwarm het tot 80 °C en klop het ondertussen schuimend met behulp van een garde. 
  5. Schep het stevige schuim op de ijsthee en garneer met de bloemblaadjes.

Ingrediënten

  • 6 dl water
  • 3 zakjes groene thee citrus
  • 2 el kristalsuiker
  • enkele druppels rozenwater
  • 4 dl havermelk
  • 4 el crushed ice
  • 2 eetbare viooltjes
  • 2 eetbare rozen
  •  

Publicatie datum: 18 september 2023