Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng voor de gastrique de wijn, azijn, sjalot, peper en tijm in een steelpan aan de kook en laat op lage stand inkoken tot er ongeveer 75 ml overblijft. Zeef, druk het vocht eruit en zet de gastrique apart.
Schep de boter in een platte schaal. Verhit de rookoven en schep er 1 el rookmot in. Rook hierin de boter gedurende 2 minuten. Schep de boter in een steelpan en laat verder smelten. Schep het schuim eraf.
Klop de eidooiers met de gastrique au bain-marie stevig. Schenk de boter er druppelsgewijs en al kloppend bij (schenk het vocht onder de boter niet mee). Breng op smaak met zout. Lekker bij zalm, makreel, gepocheerde kip, groenten.