Tempura van oester met mayonaise van algen en gekonfijte citroen

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Haal de oesters uit de schelp en vang het vocht op.
  2. Dep de oesters droog op een keukenpapiertje.
  3. Zeef het oestervocht door en voeg ijskoud water toe tot je 160 g vocht hebt.
  4. Voeg 100 g tempuramix toe en roer met een garde tot een glad beslag.
  5. Haal de oester eerst door de extra tempuramix en daarna door het beslag.
  6. Frituur op 180°C goudgeel, ongeveer 1,5 tot 2 minuten.
  7. Meng de mayonaise met het algenpoeder en spuit enkele puntjes op de tempura oester.
  8. Werk af met enkele sliertjes gekonfijte citroen.

Ingrediënten

  • 100 g tempuramix + extra
  • +- 160 g ijskoud water
  • 4 oesters: creuse fine de Zélande
  • 1 el. algenpoeder (koppert cress)
  • 100 g mayonaise
  • Gekonfijte citroen, afwerking

Publicatie datum: 18 september 2023