Buikspek met lak van langoustines en gepofte varkenszwoerd met algen

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

Voor de lak van langoustine

  1. Doe alle ingrediënten (behalve de kreeftenjus) in een foodprocessor en maal fijn.
  2. Bak deze “pasta” kort aan en blus af met de kreeftenjus.
  3. Laat het geheel 2/3 inkoken tot je een stroperige “lak” overhoudt. Zeef door een fijne zeef.
  4. Breng op smaak met de citrus fresh.

Voor de gepofte varkenszwoerd met algen

  1. Warm de zonnebloemolie op tot 180˚C, frituur hierin de airbags.
  2. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met het algenpoeder en gerookt Maldon zout.

Voor de mayonaise met gefermenteerde knoflook

  1. Meng de mayonaise met de puree van zwarte knoflook en doe in een knijpfles of spuitzakje.

Afwerking:

  1. Snijd het voorgegaarde buikspek (Kaldenberg) in stukjes en bak aan. Strijk het rijkelijk in met de langoustine lak.
  2. Bestrooi het vervolgens met de krokante varkenszwoerd en werk af met enkele puntjes mayonaise van zwarte look en enkele takjes Mustard en Sichuan cress.

Ingrediënten

Voor de lak van langoustine

  • Ingrediënten (1 liter):

  • 1 stukje galanga van +/- 5 cm 1 stukje gember van +/- 5 cm 3 limoenblaadjes 1 stengel citroengras 1 sjalot 3 teentjes knoflook 3 liter Knorr Professional kreeftenjus Smaakmaker citrus fresh

Voor de gepofte varkenszwoerd met algen

  • Ingrediënten (10 personen):

  • 50 gram Airbag granule (Sosa) Algenpoeder, naar smaak (Koppert cress) Gerookt Maldon zout, naar smaak Zonnebloemolie

Voor de mayonaise met gefermenteerde knoflook

  • Ingrediënten (10 personen):

  • 50 gram mayonaise 10 gram puree van zwarte look (Bresc)

Publicatie datum: 18 september 2023